Prispengar i hundtävlingar

Hundtävlingar är kul för de hundägare som gillar att vara aktiva med sin hund. Oftast är det också något som är väldigt uppskattat hos hunden, som får springa av sig och leka tillsammans med sin ägare. Den kanske vanligaste formen av hundtävling är agility, som går ut på att hunden springer längs en hinderbana. Den som kommer i mål på kortast tid vinner. Även om denna typ av tävling framförallt handlar om att ha kul, så kan det ibland finnas prispengar att hämta för vinnaren. I Sverige ligger dessa prispengar på en väldigt måttlig nivå, men utomlands finns det faktiskt folk som lever på att tävla med sin hund. När det gäller greyhound racing är det vanligare att det finns mer i prispengar, men denna sport är relativt ovanlig i Sverige.

Hur mycket prispengar finns i hundtävlingar?

I agility så är det inte jättevanligt att det finns prispengar att hämta överhuvudtaget. Undantaget är en regelbunden tävling i Kalmar, där vinnaren får 10 000 kronor. När det gäller prispengar i greyhound racing så uppgår dessa till betydligt högre summor, särskilt om vi vänder blickarna utomlands. I England, Australien och USA är hundkapplöpning ganska populärt, och prispotten kan ligga på omkring 50 000 kronor i många fall. De som tävlar med sina hundar gör ofta det på ett proffessionellt sätt, och kan många gånger leva helt och hållet på sina prispengar.

Prispengar i greyhound racing och andra tävlingar för hundar

Givetvis går det också att spela i form av betting på greyhound racing. Detta funkar i princip på samma sätt som när man spelar på hästar på Solvalla eller V75. Man läser helt enkelt på lite grann om vilka hundar som ser bra ut just nu, och satsar en slant på att de ska ta hem loppet eller placera sig på topp tre. Greyhound racing är underhållande att se på eftersom det går snabbt, och är ett utmärkt sätt att spendera en söndagseftermiddag på!